Архиепископ Христодул опериран


Източник: ERT

Атинският архиепископ Христодул е постъпил в операционната зала днес в 05.30 ч. (българско време) за трансплантация на черен дроб, след като най-после бе намерен подходящ орган след двумесечно чакане. Екип от седем хирурзи под ръководството на гръко-американския специалист д-р Андреас Цакис извършва операцията, за резултата от която всички страни дават благоприятна прогноза. Врестенският митрополит Теоклит е до архиепископ Христодул, а предстоятелят на Американската архиепископия на Вселенската патриаршия архиепископ Димитриос е на път за Маями. Операцията се извършва в Института за трансплантации към Университета на Маями, САЩ.

Донорът на органа, който се трансплантира, е загинал при автомобилна катастрофа.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

4 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Христодул ще умре скоро. Бог да му даде сили да посрещне неизбежното!

 2. Teodor каза:

  Дано операцията е успешна и оздравее!
  А вие, Дон Ккккихот, ….защо така все злобеете, не знам, но мога да предположа, че от неотменимата българска черта – проклетия! Никак не е християнско да намекваме за неизбежната смърт, а и архиеп. Христодул, го очаква с по-голяма сигурност Небесното Царство, отколкото нас!

 3. Дон Кихот каза:

  Не злобея, а казвам отсега какво ще стане. Българският страх от смъртта е чиста проба магическо мислене.

 4. Ангел Небесен каза:

  искам да обърна внимание на благочестивите, боголюбиви християни да не се произнасят относно задгробната участ на този или онзи, защото тя не се познава по одеждите и сана (нито е пряко свързана с тях) притежавани в земния човешки път.
  Има Кой и какво да отсъди и неговият съд както всички знаем се различава много от земните представи за съд.
  Желая ви крепко здраве!