Безпокойство за малцинствата в Иран


Източник: news.rnn.gr

Комисия от САЩ занимаваща се със защита на религиозните свободи е излязла с обезпокоителен доклад за религиозните права на малцинствата в Иран.

Според доклада е установено влошаване на вече утежненото положение, като проблемите са започнали да се увеличават преди избирането на сегашния президент Махмуд Ахмадинеджад.

Председателят на Комисията е описал с най-мрачни тонове състоянието на нещата, като подчертава: “Ставаме свидетели на ескалиращи притеснения и заплахи против целостта на религиозните малцинства”.

Освен това в доклада е отбелязано, че “политическите тенденции, които се очертават в Иран напомнят за първите години на иранската революция, която беше белязана от ужасно насилие и потъпкване на човешките права на немюсюлманите”.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...