Ватиканът стана като “Биг Брадър”


Източник: Стандарт

Пет камери показват в сайт разходките на папата

Светият престол стана като "Биг Брадър". Пет камери ще показват в реално време в сайт как протича животът в сърцето на католицизма. Ватиканът – най-малката държава в света с площ само 44 хектара, пусна нова официална страница в нета – www.vaticanstate.va.

Така окончателно се слага край на вековната мистерия какво се случва зад стените на Светия престол. Фонтани, градините, които заемат половината от папската държава, алеи, вили, екзотична растителност, а също и разхождащият се папа Бенедикт XVI ще могат да се наблюдават на живо в сайта. Петте "електронни очи" ще "гледат" и към площад "Свети Петър", към купола на базиликата и към гроба на папа Йоан-Павел II.

Страницата е на пет езика и освен че предоставя полезна информация за лоното на Римокатолическата църква, чрез нея ще може да купуват онлайн колекционерски пощенски марки и монети. Тя е част от модерните технологии, с които Ватиканът улесни всекидневието на висшия клир и служителите си. Всички получиха по една електронна карта. С нея могат да влизат в града държава, да получават медицинско обслужване, да се хранят в стола, да пазаруват и да сипват бензин в колите си. Междувременно Бенедикт XVI се зарече да назначи повече жени на отговорни длъжности в Светия престол.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...