Владимир Путин – човекът на годинатаNewsru.com

Американското списание "Time" нарече президента на Русия Владимир Путин за човек на 2007 година. По думите на директора на "Time" Ричард Стенгел, Путин "прояви необикновени лидерски качества, той наследи страна в състояние на хаос и я доведе до стабилност и просперитет".

Самата външност и "вледеняващият поглед" на руския президент го разкриват като доминираща личност, пише списанието. За личния живот и навиците на 55-годишния лидер се знае малко, но пред хората той се контролира много по-добре, отколкото неговият предшественик – Борис Елцин, сочат журналистите.

Според "Time" Путин си поставя твърде отчетливи политически цели, постепенно възстановявайки влиянието на Русия в света. Населението го подкрепя, понеже главата на държавата успя да осигури невиждан икономически ръст и да установи стабилност. По думите на един експертите, цитирани от "Time", това е позволило на Путин да стане своего рода "изборен император".

Както се отбелязва по-нататък, ако "населението на страната се подиграваше на предишните лидери във вицовете за тях, то с Путин се шегуват малко и необидно". Това според американското издание свидетелства за голямото уважение на гражданите към човека, "вдигнал Русия от руините" и победил чеченските сепаратисти, съобщава Newsru.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...