Митрополит Николай освети затворническия параклис в Пловдив



Darik News

Митрополит Николай освети ремонтирания параклис на затвора Пловдив в присъствието на десетина лишени от свобода, началника на затвора Божил Иванов, председателя на Окръжен съд Сотир Цацаров, Васил Маринов -директор на Дирекция осигуряване на лишените от свобода към министерството на правосъдието.

Стенописите в затвора са освежени, поставен е нов паркет, а отскоро в параклиса е назначен на щат клисар, който също е лишен от свобода.

Вярата ще ви направи свободни, не унивайте, не се отчавайте, четете Бибилията , това е книгата на живота, призова от амвона владиката. Според него е добре, че в пловдивския затвор има параклис, където осъдените намират тихо пристанище за душите си.

Библията е най-търсената книга в затвора, наред със семейния кодекс. Затова днес затворническата библиотека получи дарение от 100 броя художественa и юридическа литература. От Mинистерството на правосъдието дариха 70 броя библии и катeхизиси на затворническата библиотека, а на митрополита бе дарен първия диcк с църковни песнопения, записан от затворници в Старозагорския затвор.

За първи път на затворническата библиотека бяха дарени НК, НПК, ЗИН и Семеен кодекс.

Председателят на Пловдивския окръжен съд Сотир Цацаров, с разрешението на ВСС, дари един компютър на затворниците.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...