Древен коптски манастир под обсада


Източник: Pakistan Christian Post

Коптският манастир “Св. Антоний”, разположен на брега на Червено море, се намира под обсадата на египетски полицейски части.

Между 200 и 300 полицаи са блокирали с 14 булдозера пътищата към коптския манастир "Св. Антоний", който се намира в планински район на египетското крайбрежие на Червено море. Монасите от манастира протестират пред сградите, като отчаяно се опитват да защитят своя дом. Египетската полиция действа по заповед на Губернаторството на Червено море с център Хургада.

По всяка вероятност фанатизирани мюсюлмански чиновници, настроени враждебно към християнството в Египет, злоупотребяват с властта си и нарушават закона като нападат този исторически манастир на Коптската църква, датиращ от четвърти век.

Кризата възникна по повод на твърдения от страна на местното губернаторство, че стените около манастира са изградени незаконно, и последвала заповед към полицията за тяхното разрушаване. Официално разрешение за издигане на стените обаче е получено през 1992 г., а те са изградени преди 4-5 години. Разрешението е дадено поради проблемите, създавани на манастира от мюсюлмански екстремистки групи, като е било постигнато съгласие, че са необходими защитни стени.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...