Заседание на Светия Синод на РПЦЗГИзточник: ЕOREO

Светият Синод на Руската православна църква зад граница се е събрал от 5 до 7 септември 2007 година в Ню Йорк на заседание под председателството на митрополит Лавър. Присъствали са архиепископите Марк Берлински и Германски, Иларион Сиднейски и Австралийски, Кирил Санфранцискски и епископите Михаил Женевски, Гавриил Манхатънски, Агапит Щутгардски и Петър Кливландски.

В началото на заседанието митрополит Лавър е изтъкнал, че единството на Руската задгранична църква и Църквата в Русия продължава да укрепва. Свещеници и вярващи, които първоначално са отхвърляли възстановяването на общението, постепенно се завръщат в Църквата.

Синодът е разгледал кандидатурите за поста управител на Мисията на Руската задгранична църква в Йерусалим. Архиепископ Марк Берлински е изнесъл доклад за актуалното състояние на Мисията и на прилежащите й манастири.

Светият Синод е решил също така да поиска помощ от митрополит Владимир Киевски и на цяла Украйна за пастирското обгрижване на вярващите от Руската задгранична църква, отказали да последват пребиваващия в разкол епископ Агатангел и останали в общение с Църквата.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...