Сръбският премиер посети Света Гора
Източник: news.in.gr

На  първи ноември 2005 министър председателят на Сърбия Воислав Кощуница е бил на частно посещение на Света Гора. Той е посетил обитавания от сръбски монаси манастир Хилендар, който претърпя голям пожар през месец март тази година.

Сръбският премиер пристигна сутринта в Карея, където бе приет от представителство на Кинотиса на Света гора. Придружаваха го министърът на културата и други правителствени служители. След това посети Хилендар, където беше осведомен от директора на Центъра за опазване на светогорското наследство Христо Лименопуло, за хода на възстановителните работи.

Към момента, вече е преодоляна опасността от допълнителни срутвания на изгорялото крило и са отстранени изгорелите материали. Още тази година се очаква да започнат изследванията за възстановяване на постройките, една от които ще бъде финансирана от сръбското правителство.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...