„Басилика“ – новата пресагенция на Румънската патриаршияGardianul.ro

Румънската патриаршия ще открие собствена пресагенция с името "Басилика", което е и името на медийния патриаршески тръст. Говорителят на Патриаршията отец Константин Стойка заяви, че агенцията ще работи с информация от областта на религията, културата, науката и образованието.

Агенцията ще бъде открита след 3-4 седмици и ще функционира като нормален пресцентър, като ежедневно излъчва новини от страната. Институцията се открива, за да стане част от медийната мрежа на Църквата, състояща се от радио и телевизия "Тринитас" и ежедневника "Лумина", всички принадлежащи на медийния тръст "Басилика". Пресагенцията ще бъде управлявана от млади и образовани хора.

В момента Румънската патриаршия притежава радио "Тринитас" с 27 честоти и 4 излъчвания, ежедневника "Лумина", "Лумина де думиника" (неделно издание), "Кандела Молдовей" (месечно издание) и "Теологие ши вяцъ" (тримесечно издание). Тръстът притежава и телевизионния пост "Тринитас". Стойността на инвестицията още не е оповестена от Румънската патриаршия.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...