Българска делегация се срещна с Патриарх Вартоломей в Истанбул



На 27 декември след празничната служба в Църквата «Св. Стефан» в Истанбул Вселенският патриарх Вартоломей се срещна с българската делегация, водена от зам.-министъра на външните работи Любомир Кючуков, с генералния консул на България в Истанбул Руско Георгиев и представители на българското църковно настоятелство, информира МВнР.

Вчера българите в Истанбул отбелязаха храмовия празник на българската църква “Свети Стефан”. В църквата се събраха представители на българската общност в Истанбул и на Българското генерално консулство в града.

На празничната служба присъстваха заместник-министърът на външните работи Любомир Кючуков, генералният консул на България в Истанбул Руско Георгиев, д-р Иван Желев – директор на Дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет, Агнес Зашева – главен секретар на Министерството на културата, Христо Георгиев – директор на дирекция “Европа І” в МВнР, и други български официални лица.

На 26 декември вечерта българската делегация се срещна в сградата на Екзархията с представители на българската общност и разговаря с тях за помощта, която България може да окаже, както и за бъдещи съвместни действия за съхраняване и възстановяване на паметниците на българското културно-историческо наследство в Истанбул.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...