Български фотографи могат да участват във фотоконкурса „Цветовете на Православието. Албания“



Този месец известният фотографски сайт OrthPhoto.net навърши 15 години. От началото, поставено преди повече от десетилетие, до днес в единствения по рода си интернет фотографски проект, посветен на православната вяра, са участвали 5531 фотографи с общо почти 98 хиляди снимки.

Непосредствено след като отбеляза рождения си ден, OrthPhoto.net обяви и нов конкурс – „Цветовете на Православието. Албания“, а Православие.БГ има удоволствието да е сред медийните партньори на инициативата.

Крайният срок за участие е 15 юли, а голямата награда в конкурса е 600 евро.

Условия за участие

Участниците мога да се включат в конкурса с максимум 6 снимки в следните категории:
– архитектура и пейзаж
– портрет
– репортаж
– възродени храмове (обновени, ремонтирани църкви и манастири)

Снимките трябва да бъдат качени на сайта orthphoto.net и да бъдат изпратени заедно със заглавие и детайли за автора (име, адрес и телефонен номер). Всички снимки трябва да са авторска работа на фотографа и той трябва законно да притежава авторските права върху тях.

Повече подробности за условията на конкурса можете да откриете тук.

След приключването на конкурса основна цел на организаторите е издаването на фотоалбум „Цветовете на Православието. Албания“.

Припомняме, че през декември 2017 г. излезе фотоалбумът „Цветовете на Православието. България“. Той бе шестият в поредицата албуми, представящи разнообразието на Православието по света. В поредицата са излизали издания с фотографии, посветени на Православието в Полша, Русия, Сърбия, Грузия и Румъния.

В албума участват почти 30 български фотографи с над 150 снимки, които разкриват многообразието на Православната духовност из българските земи. Сред снимките, включени в албума, са и наградените във фотоконкурса на Ортфото с партньорството на Православие.БГ, който се проведе преди около две години. Те са на отличените фотографи: Веселина Велчева (носител на Голямата награда), Стефка Борисова (нейна е и снимката, избрана за корицата на албума), Василий Гецов, Минко Чернев, Иван Шишиев, Денислав Стойчев, Борис Борисов, Боян Йорданов, Лилия Филипова и др.

 

 

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...