Ватикана доволен, че папата липсва в класация



zaGrada

Ватикана е доволен, че главата на Римокатолическата църква папа Бенедикт Шестнайсети не е включен тази година в списъка на американското списание „Тайм“ на най-влиятелните личности.

Според говорителя Федерико Ломбарди добре е, че папата го няма, като се има предвид разнородният характер на листата и по-скоро странният подбор на личностите, включени в нея. Критериите за съставяне на списъка нямат нищо общо с критериите, които биха се използвали за оценка на религиозния и моралния авторитет на папата, коментира Ломбарди.

В петата годишна класация на „Тайм“ има политици, духовници, актьори, учени, мислители. Тибетският духовен лидер Далай лама е начело в категорията „Лидери и революционери“. Втори е отиващият си руски президент Владимир Путин.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...