Владика Артемий посети патриарх Павле, руският патриарх му честити юбилеяСПЦ

Вчера рашко-призренският епископ Артемий посети сръбския патриарх Павле в болницата, за да го информира за състоянието на сръбския народ в Косово и Метохия и да му пожелае от тяхно име скорошно оздравяване.

По време на краткото му посещение във Военномедицинската академия, епископ Артемий се увери, че състоянието на патриарх Павле е стабилно и му пожела да оздравява бързо.

Междувременно, вчера сутринта на сръбския патриарх беше направена торакоцентеза заради излив в левия бял дроб. Лекарите от ВМА съобщават за относителна стабилност на жизнените му функции. Патриархът е в съзнание, комуникира по малко, приема храна и течности. Интензивната терапия и рехабилитационните процедури продължават.

Тези дни руският патриарх Алексий ІІ изпрати писмо до патриарх Павле по случай 17-годишнината от интронизацията му, в което между другото пише: „По времето на Вашето предстоятелство в Светата Сръбска църква, на плещите на сръбския народ паднаха много трагични изкушения, които Ваше светейшество сподели със своето паство”. Предстоятелят на Руската църква пожела на патриарх Павле здраве.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...