В Букурещ бе показана изложба, посветена на Православието в Полша


Източник: crestinortodox.ro

На 19 януари в присъствието на Негово Високопреосвещенство митрополита на Молдова и Буковина Даниел беше открита изложба на икони и фотографии на тема “Светлина от Изтока. Православието в Полша”.

Събитието е организирано от Полския институт в Букурещ и Митрополия Молдова и Буковина. Изложбата цели да покаже, че Православието в Полша има хилядолетна история. В Полша винаги е имало място за религиозни традиции, а Православието е заемало значително място. На откриването на изложбата присъстваха Негово Високопреосвещенство Даниел, митрополит на Молдова и Буковина, и Негово Преосвещенство Петру, епископ на Романо-Католическия Диоцез в Яш.

Иконите и фотографиите, са реализирани в иконографско училище в Полша, основано в Bielsk Podlaski от проф. Leoncjusz Tofiluk. Изложбата, посветена на Православието в Полша, е показана за първи път в Москва през октомври 2005.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...