В Гърция се проведе Седмият Общогръцки литургичен симпозиум на светите митрополииСедмият Общогръцки литургичен симпозиум на светите митрополии на Гръцката Църква бе организиран от от Специалната синодална комисия по литургично възраждане в град Нео Прокопио, остров Евбея, в светата митрополия на Халкида, Истиея и Северните Споради.

Симпозиумът се проведе на 19-22 септември 2005 г. Главната тема за обсъждане и изследване бе: “Тайнството Свещенство – Както Ме Отец прати, тъй и Аз ви пращам” (Йоан. 20:21).

Заседанията се проведоха в Конгресния център на поклонническия храм “Преподобни Йоан Руски” с участието на 99 представители от 58 свети митрополии.

Заключения и Предложения

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...