В Киев се проведе Международен фестивал на православното кино


Източник: УКРАЇНА ПРАВОСЛАВНА

На 15 октомври в актовата зала на Киевската Духовна академия бе тържествено закрит международният фестивал на православното кино "Покров-2006". На фестивала, който се проведе между 12 и 15 октомври, участваха представители на киното и телевизията от различни православни страни.

Предстоятелят на Украинската православна църква митрополит Владимир благодари на участниците за чудесните им филми и телевизионни предавания, призова Божията помощ да им съдейства в творческия им труд и връчи на победителите наградите на фестивала.

Голямата награда беше присъдена на Валерий Золотуха за филма му "Ангелът на Руската църква срещу бащата на народите" (фондация "Православна Енциклопедия", Москва). За най-добър документален филм беше признат "Почаев" на Василий Киба, втората награда получи "Речни жалони" на Борис Лизньов, третата се падна на Елена Каретник за филма й "Игнатий Мариуполски". За най-добър игрален филм бе признат "Странникът" на Сергей Карандашов (Санкт-Петербург), за най-добро телевизионно предаване – "Святині Поділля" на Алексей Литвинов.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...