В мюсюлманската част на Босна и Херцеговина е извършено нападение над епископ на СПЦ


Източник:  Православие.ru

Епископ Хризостом, управляващ Бихачко-Петровачка епархия в Босна и Херцеговина е бил нападнат в нощта на 15 срещу 16 юли, съобщава ИТАР- ТАСС.

Както вече стана известно, група лица е проникнала в два часа през нощта в сградата на епископата на градчето Босански Петровац, което се намира на територията на мюсюлманско-хърватската федерация Босна и Херцеговина, в Унско-Сански кантон. Нападателите завързали и били жестоко владиката, който бил в своята спалня, а след това устроили погром в сградата на епископата.
След това престъпниците напуснали сградата, а епископът успял да се добере до телефона и да повика на помощ един от своите служители.

Епископ Хризостом бил закаран в местната болница, където му е оказана медицинска помощ. Полицията издирва виновниците за нощното нападение.

Инцидентът е предизвикал крайно негативна реакция на немногочислената православна община, която е съставена от върналите се в кантона сръбски бежанци.

Превод от руски: Дария Захариева

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. solomon каза:

    nasilieto ne priznava granici, zakonii i dori se podhranva ponqkoga ot pograshni religiozni vazgledi!Tova da prebiesh nqkogo e prestuplenie a prebiesh vladika e …