В Румъния излизат първите наръчници по катехизис


фото: Ziarul LuminaИзточник: ziarullumina.ro

Първите наръчници за преподаватели по катехизис за деца ще излязат от печат в Румъния до месец май. Наръчниците се издават в рамките на международния проект “Youth Bible Curriculum”.

Първият наръчник, предназначен за учители, съдържа методика на преподаването по катехизис на деца между 6 и 17 години. Проектът е в крайна фаза на подготовката за печат, но преди това ще бъде извършен тест според съдържанието на наръчника под формата на лекции, които ще се проведат в една от енориите на Румънската православна църква. Едва тогава наръчникът ще влезе в печатница. До 31 май 2006 година наръчникът ще бъде отпечатан в тираж 10 000 бр., а заедно с него ще излезе и първият том на Учебника по Библейски катехизис.

По проект “Youth Bible Curriculum” работят и Православните църкви в Албания, Армения, Босна, Египет, Грузия, Ливан и Русия.

Превод: Камелия Константинова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...