В Солунска Митрополия свещениците учат за ЕС


Източник: ecclesia.gr

На 23 ноември 2006 беше проведен в Солунска митрополия еднодневен семинар, разискващ теми, свързани със служението на свещениците от областите Тракия, Македония и Тесалия. Семинарът беше организиран от Светия Синод на Атинската архиепископия. Форумът се проведе в Културния и образователен център на Светата Солунска митрополия “Св. Григорий Палама”.

Целта на такива форуми е свещениците от указаните области, които се ползват с предимство при усвояване на еврофондове поради по-слабото си развитие, да получат актуална информация за възможностите, които Съюзът предоставя за предоставяне на целеви средства по различни програми за развитие на селските региони.

Основен инициатор за провеждане на семинара е Специалната синодална комисия за проследяване на европейските програми, която работи в тясно сътрудничество с Европейската комисия на Р. Гърция.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...