Грузинската православна църква няма да участва във Всеправославния съборgeorgiaСпоред информация на РИА „Новости“ Св. Синод на Грузинската православна църква на свое заседание от днес е взел решение да не участва във Всеправославния събор на остров Крит. Все още няма официално изявление на грузинските православни архиереи по темата.

Пред журналисти грузинският митрополит Иларион (Китиашвили) е заявил, че решението за отказ от участие в Събора е било взето единодушно от членовете на Светия Синод, а аргументите ще станат ясни, щом се оповести протоколът от синодалното заседание.

На свое заседание в края на май Св. Синод на Грузинската църква обяви членовете на църковната си делегация за Събора и оповести предложения за поправки в съборните проектодокументи „Мисията на Православната църква в света“, „Отношенията на Православната църква с останалия християнски свят“ и „Тайнството Брак и пречките пред него“.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...