Гръцки архиерей призова за разпокъсване на Македония и БългарияМоже да харесате още...

7 Отговори

 1. stilijan каза:

  Брей, че памет. Та нали точно гърците казват на окупираните от тях чсти от България „новите територии“. По тяхната логика трябва да живеем в една нова Византия, като те са господаруваща нация. Не би, че са окупатори без да имат една победа на България, ами вече проявяват претенции за още. От друга страна Българите живеещи на територията на Гърция живеят неколкократно по-добре от тези в България и материални, и духовно. Да са живи и здрави.

 2. victory каза:

  Въпроса с вярата в ГОСПОД БОГ ИСУС ХРИСТОС през вековете ,а и сега е бил:“Вярваш в БОГ -не вярваш в БОГ“ От тук на сетне нека сам за себе си всеки си направи извода за това до колко Висшето Духовенство, в случая гръцкото вярва в СЪЗДАТЕЛЯ ,след като вярата произтича от свободния избор на всеки един от нас И след като вярваме всички в единния БОГ т. е. в ИСУС ХРИСТОС, за какво деление става въпрос Или отново някой Служители ги гони користолиубието ,вместо БОЖИЯТА ЛЮБОВ

 3. pepi каза:

  Ех братя,“православни „гърци до кога ще гребете с лъжица не за вашата уста,до кога ще ламтите за чуждото.Турците ви изхвърлиха от Мала Азия,искате славяните да ви изхвърлят и от Европа ли някой ден,и да си останете по островите с козите и маслините?
  Но това е чудесен повод да размислят нашите нови ГРЪКОМАНИ,дето ви се кланят като на истукани,вярата ви е мъртва а си давате вид на живи,докога..?

 4. Дон Кихот каза:

  Това налудничаво изказване е редно да убеди всеки колебаещ в мнението си, че църква и държава трябва да бъдат разделени – и в Гърция, и навсякъде другаде. Папоцезаризмът и цезаропапизмът са две страни на един същ призрак.

 5. salahadin каза:

  Bratija mili,
  propuskate che istochnikat e MAKFAX.
  Vsashtnost Antim ne e kazval nishto takova.
  Prosto zaijavi, che skopskite nacisti trijabva
  da prestanat s naludnichavite si pretencii kam Grcia i BG, zashtoto prekroijavane na granicite nito e vazmozno, nito nuzno, taj kato BG i GR sa chlenki na EU i granicite im sa otvoreni.
  Makedonskiat genij otnovo se proijavi! Tozi pat na poleto na prevoda! A Ekaterina Krumova e snaha na vidnia funkcioner na OMO „Ilinden“ Berbatov, koito e podsadim po delo za vloshavane na mezdudarzavnite otnoshenia mezdu BG i FYROM.

 6. victory каза:

  Не бих могъл да твърдя със сигурност дали е било казано или не Твърдя със сигурност че младото поколение в Македония не знае как да се чуства цитирам дословно:Българи ,Сърби и Гърци казват че сме техни“ Оставям на вас преценете

 7. prezvytera каза:

  Превеждам новини и от агенция Франс прес, както и от други информационни източници. Не се бях сетила да питам свекърва си дали не симпатизира на Льо Пен.