Двама македонци и един грък са убили монахините от полуостров ПелопонесИзточник: Утрински весник

Македонец и грък са задържани в Гърция за убийството на монахините от манастира „Артокостас” близо до град Астрос, източен Пелопонес. Гръцката полиция издирва още един македонски гражданин, заподозрян за участие в убийството на двете калугерки в Пелопонес.

Двамата задържани са признали пред гръцките следствени органи, че са убили двете монахини, на 86 и на 63 години, задушавайки ги с възглавници, след което са ограбили манастира. Полицията все още издирва третото лице, което също е македонец, и засега се смята, че е избягал в родината си. От македонското МВР твърдят, че гръцката полиция не е отправяла официално искане за издирване на избягалия македонец.

„Македонският Интерпол не е получавал никакво искане от страна на гръцката полиция, а ако потърсят сътрудничество, сме готови да откликнем”, съобщават от македонската полиция.

Тримата са проникнали в манастира в Южна Гърция с намерението да крадат и след като са убили калугерките, са откраднали около 20 хиляди евро, 3 хиляди американски долара, 21 златни сувенира, икони и скъпоценен кръст. Гръцките медии съобщават, че неидентифицираният гръцки престъпник познавал двете монахини, 86-годишната Макрина и 63-годишната Макария, тъй като преди това ги е посещавал. Тримата са взели от съседната ферма стълба, с която са прескочили оградата на манастира. Гръкът и един от помощниците му са признали злодеянието. Третото лице е избягало в Македония, след като е изоставило 3,5 хиляди евро и няколко накита.

Според гръцката полиция, задържаните са признали, че са продавали скъпоценните предмети в Атина и в Македония. От македонското Министерство на външните работи твърдят, че нито те, нито македонската Канцелария за връзки с Атина са информирани за случая.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...