Джордж Клуни се обяви в защита на Косово и МетохияИзвестният холивудски актьор Джордж Клуни съобщи в изявление пред франкфуртския вестник Рундшау, че заедно със свои колеги ще организират протести против едностранното обявяване на независимост на Косово и Метохия.

„В най-скоро време заедно с моята колежка и приятелка Шарън Стоун и нейни приятели от детство, по произход сърби, ще организираме протест по повод опитите на Косово да обяви независимост”, заяви известният американски актьор пред Франкфуртер рундшау.

Клуни, който беше от първите присъединили се към стачката на синдиката на сценаристите в Холивуд и подкрепи бойкота на церемонията по раздаването на наградите „Златен глобус”, е известен като голям борец против всякакви неправди.

„Старая се да използвам популярността си за благото на човечеството и да помогна за решаването на множество проблеми, които измъчват съвременния свят”, каза той.

Генералният секретар на Обединените нации Бан Ки Мун определи в началото на седмицата Клуни за посланик на мира на световната организация, като поиска от него да посвети особено внимание на миротворческите сили на ООН по целия свят.

Клуни е известен като борец за човешките права и се обяви срещу злосторствата в суданската област Дарфур.

Като посланик на мира той ще присъства на събранията на представителите на страните, имащи свои войници в различни миротворчески контингенти. Тези събрания се провеждат в седалището на ООН в Ню Йорк.

Световната организация съобщи, че посланиците на мира са хора, притежаващи широко признати таланти в областта на изкуството, филмовата индустрия, литературата, музиката и спорта, които могат да допринесат за разпространението на идеала и дейността на ООН по света.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

2 Отговори

  1. Idiot каза:

    Пътят към ада е постлан с добри намерения.

  2. Дон Кихот каза:

    А други се продават за жълти стотинки, за да дращят дивотии:

    Държавно разрешително за вяра е бита карта. – http://www.dnevnik.bg/show/index.php?storyid=451474&p=0#comments

    http://pavel.bloghub.org/