На Международния фестивал в Ангулем бяха присъдени награди за християнска анимация



Както всяка година, жури, съставено от католици, протестанти и православни, връчи наградата за франкофонска християнска анимация на провеждащия се от 24 до 27 януари Международен фестивал за анимационни филми във френския град Ангулем.

Тазгодишен лауреат е филмът на Давид Рат (Студио Пакет) „Пътуването на бащите – том 1: Йона”. Лентата проследява странстването на трима бащи през първи век, които обикалят из Галилея и Юдея в търсене на синовете си, станали Христови апостоли. Чрез наградата журито отличава качеството на графиката и индивидуалността на героите, еволюираща в един оригинален сценарий на историческо-библейска тематика.

Освен това, журито, съставено от критици, историци, журналисти, специалисти и любители на анимационното изкуство, връчи годишната си Награда на икуменическото жури на Раш и Тамада за черно-бялата лента „Хроники на ближния чужденец: в Чечения” (Студио Вертиж график). Наградата отличава анимацията като проводник на човешките, а не толкова на религиозните ценности. Филмът на Раш и Тамада проследява историята на млад лекар и чеченския му шофьор, които се опитват да помогнат на населението, бягащо от войната в Чечения и натъпкано в мизерни, порутени лагери.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...