Днес е интронизацията на новия Йерусалимски Патриарх


Източник: rnn.gr

Днес ще се състои интронизацията на новия Йерусалимски Патриарх Теофил ІІІ, в храма на Възкресение Христово в Йерусалим. Тя ще започне в 11.00 и ще продължи до 13.30 часа.

На интронизацията ще присъстват Президентът на Гърция К. Папуляс, Архиепископ Христодул, Г. Папандреу и други официални гости от Гърция. На събитието ще има представители и на палестинските власти.

Бившият Патриарх Ириней, който пребивава в Йерусалим, все още отказва да приеме новото положение. Върху интронизацията хвърля сянка и отказът на израелското правителство да признае новия патриарх. Новият патриарх ще може да бъде признат едва след като минат две години и половина.

Според някои информации, за да бъде признат, Патриарх Теофил е подложен на натиск да приеме условията на договори, подписани от предишния Патриарх Ириней.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...