Евхаристия на три езика се служи във Волос, Гърция
Източник: ecclesia.gr

Във Волос, православни християни от славянските страни, румънци и араби, могат да участват в Светата Литургия, която се служи на тези езици, благодарение на тримата клирици с различен произход.

Те са към Митрополията на Димитриада (Волос), като служат два пъти в месеца на споменатите езици. По този начин се отговаря на религиозните нужди на десетки православни чужденци от област Магнизия, а и от съседните области.

Това ново начинание се възприема за много полезно и достойно, като идеята за него е дошла от Митрополита на Димитриада и Волос, Игнатий.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...