Завърши официалното посещение на Вселенския Патриарх Вартоломей в Мексико


Източник: athos.edo.gr

Завърши посещението на Вселенския Патриарх Вартоломей в Мексико и Панама. Той се срещна с президентите на двете страни, проведе срещи с политически и църковни среди, участва в църковни конференции и посети благотворителни организации.

От столицата Мексико Патриархът отправи послание за мирно съществуване на всички религии като заяви:

“Показваме нашето братско отношение и нашата решителност, за да работим за единството и мира. Тази среща е доказателство, че зачитаме взаимно своята вяра, и това има особено значение в този момент, когато се случват различни недостойни действия, предизвикателства срещу вярата на другия, насилие и крайности”.

Патриарх Вартоломей посети храм “Св. Богородица” в Гваделупа, където бе приет от Римокатолическия Кардинал Карера и хиляди вярващи от района. В неделя той отслужи Света Евхаристия в Митрополитския храм “Св. София” в Мексико.

По време на проповедта той спомена за посещението, което папа Бенедикт ХVІ ще направи във Фенер през месец ноември.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...