Отговор на Православната Църква в Гърция за скандалната театрална постановка на Фауст


Източник: news.rnn.gr

След искането на Светия Синод на Римокатолическата Църква в Гърция за намеса на Министерството на културата във връзка с театралната постановка “Доктор Фауст” и еротичните сцени върху Света Трапеза в нея, и Еладската Църква изрази своята позиция.

Хари Конидари, завеждащ отдела за връзки с печата към Архиепископията заяви, че в случая става въпрос за липса на уважение на правата на другите, на добрите нрави и на Фундаменталния закон на обществото.

Също така спомена, че “ако за свобода на изразяването се счита грубото оскърбление на християнската или която и да било друга известна религия, унижаването на християнските символи и опозоряването личността на църковни водачи, като Предстоятеля на Римокатолическата Църква, тогава естествено става ясно, че всеки може да злоупотреби със споменатото право”.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...