Изложба, наречена „Царски кръст” ще бъде показана в Москва и Санкт-ПетербургИзточник:  Православие.ru

На 17 юли, датата, на която Руската православна църква отбелязва паметта на последния руски цар-мъченик Николай Втори и царското семейство, убити от болшевиките, ще бъде подредена изложба от снимки и документи, които разказват за царската фамилия. Изложбата ще бъде представена едновременно в Москва и Санкт-Петербург.

Експозицията, наречена „Царски кръст” ще бъде поместена в Централния Държавен музей в Москва и в музея „Царско село” в Санкт-Петербург. Изложбата в двата най-големи руски града ще бъде отворена до есента, за да може да отговори на големия интерес.

Император Николай Втори и царското семейство са причислени към лика на светиите с решение от заседанието на Архиерейския Синод на РПЦ през 2000 година, председателстван от Патриарх Алексий II.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. faf каза:

    Свети Николае Царю Страстотерпче,убит заради вярата си в Христа,от богомразния комунистически режим,моли Бога за нас! И помагай и ние да прославим нашите новомъченици убити от кървавите ръце на богомразния комунистически режим,властвал и властващ в България.А на сергианските квазиепископи бъди вразумление.Амин!