Кардинали се разминават в оценките си за исляма


Източник: Интерфакс

Президентът на Италианската епископска конференция кардинал Камило Руини заяви, че Църквата трябва да се опасява от вълна на ислямско възраждане в Европа.

"Предизвикателството на международния тероризъм… е само един аспект на много по-дълбокия проблем, свързан с религиозното, социално и политическо възраждане на исляма и неговия стремеж да стане главен герой на световната арена", каза той на закриването на четвъртия Национален църковен конгрес във Верона.

Според него това ще доведе до увеличаване на конфликтите в света. Необходими са нови активни мерки за запазване на мира, заяви кардинал Руини.

От друга страна, председателят на Папския съвет за междурелигиозен диалог кардинал Пол Пупар в поздравително послание до мюсюлманите по случай завършването на месец рамазан заяви, че християните и мюсюлманите трябва да обединят усилията си, за да решат "сериозните проблеми на нашето време – несправедливостта, бедността, насилието и конфликтите".

"Не сме ли ние, вярващите християни и мюсюлмани, които трябва да дадат първи своя принос за решаването на тези проблеми?", цитира мнението му катарският вестник "Gulf Times", позовавайки се на агенция "France Press".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...