Консервативното крило на Англиканската църква е против толерирането на хомосексуализма


Източник: rnn.gr

Консервативно настроени кръгове в Англиканската църква протестират срещу толерирането на свещениците хомосексуалисти.

Конкретен повод за скандала е съгласието на Архиепископа на Кентърбъри Роуан Уилямс да се срещне и обсъди темата с американския свещеник Джим Робинсън, който съжителства с приятеля си вече 15 години.

Протестът е изразен в послание до Светия Синод, подписано от 17 епископи. Когато Архиепископът се опитал да изясни ситуацията, той получил второ послание, което поставяло под съмнение неговата власт и предвещавало схизма с двусмислената фраза: “Мъртвите клони, които не дадоха плод, трябва да се отрежат”.

Протестите на Англиканската църква са провокирани и от очакванията за правителствен закон, който ще даде свобода на хомосексуалните двойки. През 2003 г. за свещеник бе избран хомосексуалист.

Много представители от Англиканската църква гледат положително на наличието на хомосексуални свещеници в редовете на църквата, както това се заявява и от Негово Благоговейнство Колин Хауард: “За нас е радост да приемем човек, който е представител на една нова реалност в Църквата”.

Тези позитивни нагласи доказва и решението на Канадската комисия да дава благословия на хомосексуалните двойки.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...