Кувейт смята да развие диалога с Русия и Руската православна църкваИзточник: РИА Новости

Кувейт има намерение да развие диалога с Русия и Руската православна църква, заяви в петък кувейтският посланик Сулейман Ибрахим Ал-Морджан при срещата си с патриарха на Москва и на цяла Русия Алексий ІІ.

„Високо оценяваме усилията, които Ваше светейшество полага за сближаването на арабския свят и Русия”, изтъкна посланикът.

Според него главата на Руската православна църква играе „важна роля в борбата срещу екстремизма”.

„Кувейтците придават голямо значение на диалога между цивилизациите и религиите и се гордеят с това, че в страната им съществуват църкви от началото на ХІХ век”, заключи дипломатът.

Патриархът поздрави г-н Ал-Морджан за номинирането му на поста посланик в Русия и му пожела „пълен успех в работата му в името на укрепването на сътрудничеството, приятелството и разбирателството между народите на двете страни”. (РИА Новости)

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...