Московската патриаршия и Задграничната църква се обединихаМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. Georgi каза:

  Руската задгранична църква миналато година прекрати общението си със старостилните общности в това число и в България. медийте го отразиха .тоест Двери и православие.бг

  А Владиката Серафим, никога не е късал каноничната си връзка с московската патриаршия. Не забравайте , че е станал архиерей на руските общини в България с Благословението на св. патриарх Тихон. И даже в последните му години му било възложено от московската патриаршия да въсгласи църковните общини във Франция. Но сърдечното желание на владиката било да остане в България, която тъй много обикнал.

  Докладите на Владиката: Трябва ли Православната Църква да участвува в икуменическото движение?
  За новия и стария стил
  са изнесенина на Московското всеправославно съвещание през 1948 г. http://pravoslavie.domainbg.com/17/ecumenism.html
  Което доказва казаното горе.

 2. Дон Кихот каза:

  „Пишете книга за Дявола. Разкажете ни за нея.
  – Тя е готова и излиза тази седмица. Разглеждам го като част от нас. Не е социално ориентирана или сатирична. Дяволът е нашият друг, онази част, която искаме да отстраним, да прогоним. Тъмната страна на психиката ни. Аз го описвам как изглежда, защо е грозен, как говори и защо изрича лъжи и пошлости и как се договаря с нас, с какво ни съблазнява“. – http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-05-17&article=189257

 3. sandi каза:

  Още един и то, прекрасен пример за нас Бъл
  гарите, как трябва да се действа в името на от
  течеството и вярата. Такъв народ е „обречен“ да ПРЕБЪДЕ във вековете.

 4. Teodor каза:

  Взиде Бог в воскликновении, Господ во гласе трубних! Спаси ни, Сине Божий, вознесийся во славе, поющия ти алилуиа!
  Велика е Божиата милост над народа руски и това деяние го показва. Русия ще стане най-силната опора на православието, защото вярващите и йереите й имат силата и величието да си прощават!
  И ви моля, наши хора, стига сте си показвали заядливостта, маловерието и дребнавостта на показ, защото то в цял свят сме известни с това, за съжаление!

 5. faf каза:

  Вчера се състоя една много интересна сватба.Младоженик : агент Дроздов,булката: един епископ останал почити без клир,поради това че същите отиват към читавото крило на РЗПЦ,и в присъствието на кума: Друтаря Путин.За сведение на четящите този сайт,от два месеца около 240 енории са напуснали Синода на епископ Лавър и са се присъединили къв Синода на РПЦЗ(Виталий).Ето ти тебе,обединение!!!!Накрая ще остане само епископът със секретара си,а останалите.Но Съветската Църква не се интересува от това,важно е че сега се прави огромна акция в глобалното информационно пространство.Всъщност да кажем обединение няма като реалност и няма да има,и не само в Русия но и навсякъде в поместните православни общности.Защото където има замесен коктейл от православие и комунизъм там рано или късно всичко гърми!!!!!!!