Нова докторантска школа „Религия, култура и общество” в ПарижИзточник: Институт „Свети Сергий”

Новата академична година 2007-2008 бележи обрат в образованието на докторантите на три институции: Института за православно богословие „Свети Сергий”, Парижкия католически институт и Протестантския богословски институт. Трите частни висши учреждения решиха да обединят ресурсите си и да предложат в Париж възможността за обучение в нова Докторантска школа, опиращо се на оригинални и реномирани научни изследвания в направлението „Религия, култура и общество”.

Докторантската школа, която ще посреща и обучава докторантите през целия курс до защитата на докторската им дисертация, е с международно признат потенциал. Сборното учреждение ще се помещава в Парижкия католически институт, който ще бъде негова опорна университетска институция. Школата ще има възможност да създава сътрудничества, позволяващи да се подготвят доктори съгласно европейските норми в рамките на различни екипи и изследователски центрове от трите института. Със своите пет приемни екипа, Докторантската школа афишира амбицията да помогне на всеки докторант да осъществи истинска научна дейност, предлагайки му както ръководство и насоки при изготвянето на докторската дисертация, така и дисциплинарно и интердисциплинарно обучение.

Преди да направят административна постъпка, досегашните и новите докторанти на Института „Свети Сергий” трябва да се свържат, от средата на септември 2007 година, с декана на института, който ще ги насочи към административните и педагогически процедури.

Повече за новите докторантски схеми

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...