Православни представят белгийските скаути на 21-ото Международно скаутско джамборе



Източник: Православна църква в Белгия

Двадесет и първото международно джамборе, което се провежда от 27 юли до 8 август в Хайлендс парк, близо до Челмсфорд, Есекс, в Обединеното кралство, е част от празненствата по случай стогодишнината на скаутското движение. Изборът на мястото е заради близостта му до остров Браунсий, където през 1907 година се провежда първият скаутски лагер под ръководството на Робърт Баден-Пауъл и Гилуел Парк. Очаква се повече от 40 хиляди скаути от 216 страни да вземат участие в джамборето, без да се броят множеството посетители.

Само федерациите на скаутите в Белгия са изпратили повече от 1000 представители във Великобритания, сред които и скаути от православно изповедание. Негово светейшество вселенският патриарх Вартоломей е представляван от архиепископа на Тиатира и Великобритания Григорий. Той ще отслужи Божествена литургия и ще прочете патриаршеското послание.

Всяко джамборе има тема, и тазгодишната е „Един свят, едно обещание”. Нейната цел е да улови вдъхновенията и надеждите на младите за бъдещето. Джамборето е отворено за всички членове на Световната организация на скаутското движение на възраст от 14 до 17 години. Участват също така и членове на Световната асоциация на женските водачи и момичетата скаути. Този събор е най-значимото събитие от основаването на скаутското движение от Робърт Баден-Пауъл през 1907 година.

Превод със съкращения: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...