Осем загинали и десетки ранени при атентат срещу християнска църква в ПакистанНай-малко 8 души са убити и 45 са ранени при нападение на двама атентатори самоубийци срещу християнска църква в пакистанския град Квета, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

По данни на властите в провинция Белуджистан в момента на нападението над 400 богомолци са участвали в предколедна църковна служба.

Двамата нападатели с пояси с експлозиви са нахлули в църквата и открили стрелба срещу богомолците. Охраната се намесила и единият от нападателите бил убит близо до входа.

Другият е бил ранен, но все пак е успял да взриви пояса си с експлозиви, макар и не във вътрешността, което е предотвратило при нападението да има повече жертви.

За момента нито една организация не е поела отговорност за атаката.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...