Папата призова новите кардинали да се молят за мирDarik news

Папа Бенедикт XVI призова новите ръкоположени 23-ма кардинали да се молят за мир по света и единство сред християните и да са готови да жертват живота си за католическата Църква, предадоха световните агенции. Папата отправи този призив по време на меса, в която той постави златен пръстен на пръста на всеки от новите кардинали. Пръстенът е символ на връзката на всеки кардинал с папската институция и на него е изобразен разпнатият Христос.

В словото си папата заяви, че пръстенът трябва да напомня на новите кардинали, че техен дълг е да служат на Църквата, както й е служил Христос, който й бил верен докрай. "С носенето на кардиналския пръстен вие сте постоянно призвани да давате живота си за Църквата", каза папата. Той призова още кардиналите да се молят за мир по света и единство сред християните. "Молитвата за мир и единство е ваша първа и главна мисия, за да бъде Църквата силна и сплотена. Това е знак и инструмент за единство за цялото човечество", заяви папата.

Папата призова християните да се молят за успеха на международната среща за Близкия изток, която ще започне във вторник в Анаполис. "Моля ви да се включите в молитвения ден, организиран с от епископалната конференция на САЩ, за да измолим от Господ мир за този скъп за нас регион и да даде мъдрост и смелост на всички участници в тази важна среща", заяви главата на Римокатолическата църква.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...