Папа Бенедикт XVI е разрешил на археолозите да изследват гроба на свети апостол Павел


Източник: Православие.ru

Папата е дал своето разрешение учените да изследват древния каменен саркофаг, който е бил намерен при разкопките през 2002-2003 година под базиликата на свети апостол Павел.

Историкът на Ватиканския музей Джорджо Фелипе казва, че става дума за гроб от времето на император Теодосий I (379-395 г. след Христа), съобщава MIGnews.com. Фелипе обаче смята, че може действително да става дума за мощите на свети апостол Павел, които да са били препогребани в нов саркофаг от IV век.

Преди известно време археолозите бяха направили неуспешен опит да видят с помощта на рентген съдържанието на саркофага, заради дебелите стени на каменния гроб. До момента проучванията са били замразени в очакване на папското решение.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...