В Китай разговорите за Иисус се наказват с трудов лагер



Евангелски вестник

Международното общество за защита на човешките права и Германската евангелска новинарска агенция обявиха за "затворник на месец ноември" китайката Ху Чангронг, наказана с трудов лагер за това, че е изповядала открито вярата си в Иисус Христос.

54-годишната китайска християнка провела дискусия с комунистическия партиен секратар на родния си град относно вярата в Христос. След приключването на разговора партийният функционер извикал милицията и обвинил събеседничката си в опит за въвеждане в заблуда на партиен лидер, поради което тя била хвърлена зад решетките.

Чангронг е осъдена от съда по обвинение в упражняването на лоши култови вярвания. Тя е изпратена на "превъзпитателен труд" в трудов лагер.

Различни организации са изпратили протестно писмо до китайския премиер Вен Жибао с настояване Гу Чангронг да бъде незабавно освободена.

Според тях потъпкването на човешките права и мъченията, на които са подложени затворниците в страната, не допринасят за доброто реноме на Китай пред света. Още повече не приличат на страна – бъдещ домакин на Летните олимпийски игри през 2008 година.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...