Папа Бенедикт XVI зове за помирение на Косово и СърбияДарик

Главата на римокатолическата църква папа Бенедикт XVI призова за взаимно уважение и помирение. Призивът към Косово и Сърбия той отправи по време на среща с новия посланик на Сърбия във Ватикана, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Сърбите обаче не показват готовност да се вслушват в подобни призиви. Голям митинг в центъра на Белград се свиква в 17 ч местно време (18 ч българско време) в знак на протест срещу провъзгласяването на независимостта на Косово.

Проявата, зад която застават правителството и политически партии, ще събере в пространството пред монументалната сграда на Скупщината и околните булеварди многохилядно множество от цяла Сърбия.

На митинга под надслов "Косово е Сърбия" от името на държавните институции ще говори сръбският премиер Воислав Кощуница, а от името на парламентарно представените политически партии – заместник-председателят на Сръбската радикална партия Томислав Николич, съобщи сръбската държавна телевизия.

Сърбия отзова посланиците си от няколко европейски държави, които са признали независимостта на Косово, в това число от Франция и Германия.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

7 Отговори

 1. ieromonah Ioan каза:

  Българската поговока казава : Сетила се Мара да се побара. Папата пак когато всичко свърши се обади. Той явно толко харесва албанците, че започна да работи като албански реутан.

 2. Дон Кихот каза:

  Прекрасно грегорианско пеене на бенедиктински монаси:

  http://www.youtube.com/watch?v=uRXW3lLcag4

 3. Рътеп каза:

  ДА хубаво пеят, прекрасно! Но ме е жал за ревностните християни потънали в тази ерес! Даже и тъпо ми става.

 4. Danine каза:

  ieromonah Ioan,
  Тогава защо си сложихте качулката? Или реУтана Ви е такъв. 🙂 🙂 🙂

 5. Danine каза:

  трябва да е реУтанът 🙂

 6. Дон Кихот каза:

  Един Бог знае кой ще се спаси. Като гледам скромните монаси бенедиктинци как тихо и скромно се молят и трудят, мисля си, че Бог няма да ни съди по дължината на брадите, височината на иконостасите или дебелината на свещите, а според съвсем други критерии. И те едва ли ще бъдат в наша полза.