Папа Бенедикт XVI зове за помирение на Косово и Сърбия



Дарик

Главата на римокатолическата църква папа Бенедикт XVI призова за взаимно уважение и помирение. Призивът към Косово и Сърбия той отправи по време на среща с новия посланик на Сърбия във Ватикана, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Сърбите обаче не показват готовност да се вслушват в подобни призиви. Голям митинг в центъра на Белград се свиква в 17 ч местно време (18 ч българско време) в знак на протест срещу провъзгласяването на независимостта на Косово.

Проявата, зад която застават правителството и политически партии, ще събере в пространството пред монументалната сграда на Скупщината и околните булеварди многохилядно множество от цяла Сърбия.

На митинга под надслов "Косово е Сърбия" от името на държавните институции ще говори сръбският премиер Воислав Кощуница, а от името на парламентарно представените политически партии – заместник-председателят на Сръбската радикална партия Томислав Николич, съобщи сръбската държавна телевизия.

Сърбия отзова посланиците си от няколко европейски държави, които са признали независимостта на Косово, в това число от Франция и Германия.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...