Патриарх Вартоломей: Вселенската Патриаршия може да бъде мост между Европа и исляма


Източник: athos.edo.gr

Вселенската Патриаршия може да изиграе важна роля в постоянно развиваща се Европа, като стане мост между Европа и исляма, заяви в речта си пред Факултета за Икономически науки в Лондон Вселенският Патриарх Вартоломей.

“Православната Патриаршия, седалището на която е в един изцяло мюсюлмански град, отговаря на всички критерии, за да играе ролята на мост между Европа и Исляма”.

Според Патриарх Вартоломей, “голямата подкрепа, която Вселенската Патриаршия оказва на Турция в пътя й към Европейската общност, се свързва с нашето усещане, че Европа ще има полза от включването в нейното семейство на една изцяло мюсюлманска страна, естествено с предпоставката, че Турция ще възприеме европейските принципи, като зачитането на религиозните свободи и правата на малцинствата”.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...