Полските католици ще „заглушат“ концерта на МадонаМоже да харесате още...

2 Отговори

  1. refab каза:

    провокират в мен неприязън към нея. Тази певица е един от ярките примери за един от начините, по който може да бъде увлечена голяма част от тълпата, плащаща прекалено голям, според мен, данък, на недостатъчно високата класа, на пошлото и полупошлото. Почитателите на Мадона и на други, подобни на нея, са хора, които вероятно имат повишена, екзалтирана жизненост и недостатъчна възможност за качествена сублимация на емоциите си, енергиите си, и съответно те по принуда се приобщават към посредствената (доколкото е израз на масовата култура) предимно външно-атрактивна артистична продукция на тази певица, и също така-поне частично и към нейните долнопробни окултни реализации.
    Необходимо е, обаче, снизхождение към хората, запленени от подобно изкуство, защото, ако и то им се отнеме, какво ще им остане – „зрелища“ си трябват за масите.
    Към това ми мнение традиционно добавям уговорката, че по естетически въпроси, си позволявам, за съжаление, прекомерна горделивост (граничеща със снобизъм !?) и осъждане!? емотикони „учудване“ и „засрамване“

  2. ieromonah Ioan каза:

    Знам, че коментара Ви е за високо интелегентни хора, та реших да Ви замоля да преведете на български думичките: екзалтиран, сублимация, емоция, енергия, емотикони.