Помощ за жертвите от пожарите в Гърция


Източник: abc6NEWS, ERT

Сенаторът на щата Роуд Айлънд (САЩ) Леонидас Раптакис и гръцката православна църква “Св. Благовещение” в Кранстън, Роуд Айлънд, набират средства за жертвите от опустошителните пожари в южна Гърция, които отнеха живота на десетки души.

Раптакис каза, че иска да организира гръцката общност в Роуд Айлънд за осигуряването на финансова подкрепа за пострадалите в резултат на бедствието. Той и Теофанис Маркос, председател на църковното настоятелство на църквата “Св. Благовещение”, са създали “Гръцки фонд за подпомагане на жертвите от пожарите”. Раптакис призова и други гръко-американски общности да помогнат на пострадалите.

Огромни пожари все още бушуват в префектурите Лакония, Месиния, Илия, където през нощта бяха евакуирани много села, и в много други райони на Гърция.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...