Помощ за цивилното население, засегнато от ливанската криза


Източник: ReliefWeb

Проект на Международна православна благотворителност (IOCC), финансиран от OFDA/USAID, отговори на нуждите на уязвимото население, завръщащо се по селата и градовете в районите на Бинт Джбейл, Марджюн, Хасбея и в 7 села в Тир. IOCC предостави помощ на 61 села в южен Ливан, разположени по синята линия на ООН.

IOCC успя да достигне до повече семейства, отколкото бяха предварителните очаквания, като хуманитарната помощ беше разпределена сред 2 900 семейства, за да се подпомогнат 13 248-те завърнали се по домовете си жители. Те спадат към следните особено уязвими категории: 1) семейства на загинали жертви, 2) семейства на ранени жертви, 3) семейства на хора с недъзи, 4) семейства, грижещи се за сираци и 5) големи семейства.

С грижа за здравето на 2900-те семейства в нужда, IOCC започна на 6 октомври 2006 г. разпределянето на хигиенни комплекти. Всяко семейство получи пакет, съдържащ 16 хигиенни продукта като паста за зъби, сапун, шампоан, гребен, носни кърпички, прах за пране и др., нужни за елементарното оцеляване. В село Аин Аараб един възрастен мъж сложи подарената му хавлиена кърпа на главата си и започна да танцува в израз на благодарност, като казваше “шукран”, което на арабски означава “благодаря ви за помощта”.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Владислав каза:

    В оня район на света униформата нищо не значи! Всеки знае, че арабското население масово подкрепя и помага на терористичните групировки като“Хизбула“ и „Ислямски джихад“. Както и ливанската държава организира, насърчава, подпомага, защитава, насъсква тези убийци срещу действително мирните жители на Израел. И те убиват с масовото одобрение и подкрепа на арабското население. Понеже в Ливан не им стиска да правят тези неща явно- с армията; а и не смеят да си изпросят една разгромителна война с Израел, подло казват: ама ние нищо общо нямаме с Хизбула! А всъщност ръката на правителството убива, сее вражда, религиозна омраза, терор. Новото бандитско палестинско „правителство“ не е с нищо по-различно. Ислямът е идеологическа сила в ръцете на дадени хора. И много ефективна сила, понеже е сатанинска вяра- вяра на терора, насилието и презрението към „гяурите“. В резултат целият арабски народ е опиянен от омраза. Там няма „мирни жители“, драги мои- нима не е очевидно?! Там и децата са бойци и смъртни врагове. Наистина страдат, но всяко семейство подготвя убиец. Днес- за евреите. Утре- за всички гяури (и за нас). Те умело се преструват, хленчат, за да получат въпросните помощи от глупаците-гяури (денем). А нощем се промъкват зад хълма и стрелят с ракети, за да убиват наред- жени и деца (много важно- „гяури“!).
    Ще ви кажа: не мразя тези хора. Да, те са жертви. Ужасен съм от тях- както и от всички бесоуподобени същества, загубили подобие Божие, продукт на исляма.