Посещение на Александрийския патриарх Теодор ІІ в Атина
Източник: Пресцентър на Александрийска патриаршия

Вечерта на 29 януари 2007 г. Негово блаженство предстоятелят на Александрийската Патриаршия, заедно с Негово високопреосвещенство митрополита на Анксиоми г-н Петър, представител на Патриарха в Атина, пристигнах в архиепископското седалище в Атина, където Негово блаженство г-н г-н Христодул, Архиепископ на Атина и цяла Елада, даде обяд в чест на Александрийския предстоятел, като му засвидетелства най-топли връзки между двете църкви.

Негово блаженство патриархът на Александрия г-н г-н Теодор ІІ благодари на Негово блаженство г-н г-н Христодул за безценната помощ и застъпничество на Еладската църква за древноустановения, исторически и апостолски Престол на светия и славен апостол и евангелист Марк.

На обяда присъстваха също и Негово високопреосвещенство митрополитът на Лангада г-н Спиридон и директорът на М.К.О. на Еладската църква “Алиленгииси” г-н Димитри Фурлемадис.


Превод: С. Риболов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...