Православен кръст съединява Русия, Монголия и Китай


В точката, където се пресичат границите на трите евразийски държави – Русия, Китай и Монголия – беше издигнат монументален православен кръст, съобщава сайтът на Московската патриаршия.

Кръстът, издигнат по инициатива на руските граничари, е от тъмен метал със златни букви. Височината му е шест метра, тежи повече от тон. Светинята е излята в Машиностроителния завод в Чита.

Кръстът се вижда добре от територията и на трите държави. Тържественото му освещаване е планирано за края на този месец.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...