Православни йерарси в Америка се подготвят за важна среща в Чикаго


Източник: goarch.org

Йерарси, представляващи всички православни юрисдикции в Америка, се подготвят за важна среща, която ще се състои в Чикаго от 3 до 6 октомври 2006 г. Събранието се организира от Постоянната конференция на каноничните православни епископи в Америка (SCOBA) и е третата по рода си среща (1994; 2001 г.).

Негово Блаженство архиепископ Димитриос, предстоятел на Американския архидиоцез на Вселенската Патриаршия и председател на SCOBA, отбеляза, че “Илюстрирайки братската връзка, която съществува между каноничните православни църкви в Америка, тази среща в Чикаго ще предостави възможност на всички канонични православни йерарси да направят преглед на работата на SCOBA.”

Ще бъдат представени отчети от нейните агенции, комисии и работни групи, чиито персонал наброява близо 200 души, с общ годишен бюджет приблизително 30 милиона долара. Агенциите на SCOBA изпълняват програми, свързани с чуждестранни мисии, оказване на спешна помощ при бедствия, християнско образование, служение сред ученици и студенти, скаутски организации, комуникации и служение сред лишените от свобода. Йерарсите ще участват също в семинари по създаване на нови енории, поддържане на връзката на младите хора с Църквата, дяконството, сексуалните отклонения в Църквата, вътрешни църковни въпроси и свидетелство в обществото.

Основана през 1960 г., SCOBA обединява каноничните йерарси от православните юрисдикции в Америка с цел да насърчава връзките на съвместната дейност сред каноничните православни църкви за едно по-силно и по-видимо свидетелство на Православната вяра.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...