Православни протестират срещу концерта на Мадона в Москва


Източник: NEWSRU

Полицията задържа група православни вярващи пред московския стадион "Лужники", на който вчера се проведе концертът на световноизвестната певица. С пеене на молитви те са се опитвали да възпрат хората, които отивали на концерта, съобщи източник от правоохранителните служби на руската столица.

Впоследствие стана ясно, че молитвеното бдение е било организирано от представители на Съюза на православните хоругвоносци (СПХ) и Съюза на православните братства (СПБ). На състоялия се преди една седмица митинг лидерът на СПХ Леонид Симонович-Никшич заяви: "Обявяваме нов кръстоносен поход срещу поругаването на кръста, иконите, православните символи, в това число и на концерта на певицата-кабалистка Мадона".

Преди концерта представителите на православната младежка организация "Георгиевци" е трябвало да проведат в Крутицкото подворие в Москва хепънинг под надслов "FLY, МАD DONNА!", за да изразят своя протест срещу предстоящия московски концерт на певицата.

"Нашето движение се сбогува с напомпания персонаж и му казва: "Отлитай оттук!", се казва в прес-съобщението на младежката организация, чийто текст е публикуван в "Интерфакс".

Организаторите на акцията призовават всички кръстени в православната вяра да бойкотират концерта на Мадона. По-рано представители на Руската православна църква препоръчаха на вярващите да се въздържат от посещаване на шоуто, съдържащо оскърбителни за християните моменти. "За православния човек би било повече от странно да тиражира духовните проблеми на тази певица чрез присъствие на нейните концерти и пропаганда или реклама на нейната дейност", отбеляза заместник-председателят на Отдела за външноцърковни връзки на Московската патриаршия протойерей Всеволод Чаплин.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...