Православно-католическа конференция в Рим за мисията на ЦъркватаИзточник:
EOREO

Православно-католически колоквиум на тема: „Мисията на Църквата в съвременното общество” се е състоял в Рим, в руската църква „Света Екатерина”. Конференцията е била организирана от Руската православна църква, Московския университет за международни отношения и италианската културна асоциация „София”. Това е вторият научен форум от този тип; първият се е състоял миналата гoдина в Москва.

Срещата е била открита на 15 април с възкресна литургия в църквата „Света Екатерина” и е продължила на следващия ден, когато Католическата църква отбелязва 80-годишния юбилей на папа Бенедикт ХVІ. „Твърде символично е, че показваме нашето единство в някои области именно в този ден”, – е изтъкнал епископ Марк Егориевски, викарий на Московска епархия и заместник-председател на Отдела за външноцърковни връзки на Московската патриаршия, дошъл специално за участие в колоквиума. Папата е приел участниците в конференцията на частна аудиенция.

„Бих искал да отбележа, че не става просто дума за среща между православни и католически богослови”, – е отбелязал епископ Марк. „Миряните участват редом с клириците. Това е нов опит да поразсъждаваме заедно за мисията на Църквата в света чрез открит диалог между представители на академичния свят, младежта, интелигенцията. Така Църквата ще бъде чута и мисията й ще принесе плодове”.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...