Празник за деца-сираци в московския храм „Христос Спасител“


Негово светейшество Патриарх Алексий откри тазгодишния детски "Празник на меда", който се празнува всяка година в Трапезните покои на Храма "Христос Спасител".

Както всяка година, гости на празненството, организирано от кметството на Москва, бяха деца-сираци – възпитаниците на детските домове и интернати на Москва. Масите, зад които седяха гостите, бяха отрупани с най-разнообразни лакомства и сладкиши и, разбира се, с много мед.

Негово Светейшество откри тържеството с няколко топли думи. Той поздрави децата с наближаващото Рождество Христово и им пожела весела и светла Нова година. Светейшият Патриарх посочи пчелите като своего рода пример за вярващите хора; той призова християните да се "учат" от тях на прилежен труд и всеотдайна любов към "бащиния дом".

Кметът на Москва Юрий Лужков разказа на децата за живота на пчелите. Те гледаха и филм, в който светът на пчелите беше разкрит по нов и интересен начин.

В края на тържеството светейшият Патриарх предаде на децата в дар билети за Рождественските представления, които ще се проведат в залата на Църковните събори на Храма.

Празникът завърши с екскурзия из Храма "Христос Спасител".

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...